יום רביעי, 28 בספטמבר 2016

שנה טובה ופנקייק תפוחים מקמח כוסמין עם תפוחים מקורמלים במייפל

עוד שנה חלפה לה.
סיום שנה ותחילתה של שנה חדשה, תמיד מביאים למחשבות על הישגים, מטרות, הספקים, שאיפות.
מה השגתי השנה?
מה יכולתי להשיג?
איך להשתפר? מה המטרות שלי לשנה הבאה?

הפעם אני בוחרת לא לסכם, לא לתת ציונים, לא להלקות את עצמי.
אני בוחרת להתמקד בדברים הטובים, בהישגים הקטנים, ולהוציא מכל רע את הטוב שבו.


מצאתי עבודה שאהבתי, גם אם לזמן קצר. זכיתי להכיר בה אנשים נפלאים וללמוד כל כך הרבה.
השלמתי עוד שנת לימודים, גם אם היה קשה והציונים לא בדיוק מה שרציתי, אבל סיימתי.
לא ראיתי את המשפחה כל כך הרבה, אבל חידשתי חברויות והשקעתי בעצמי.
לא חזרתי לרקוד כמו שרציתי, אבל התגברתי על הפחד מאופניים והיום אני חורשת את העיר כאילו נולדתי בשבילן.
לא כתבתי מספיק בבלוג, אבל אני שלמה עם כל פרסום, עם הכיוונים החדשים, עם ההליכה אחרי מה שאני מאמינה בו.

לא גיוונתי כל כך בארוחות הבוקר שלי (כי שייק פירות ויוגורט זו פשוט ארוחה קלה וטובה מדיי), אבל הכנתי פנקייק בריא ומשגע לפחות פעמיים-שלוש! 
וגם...לא הספקתי לכתוב פוסט מיוחד עם עוגה מרהיבה לערב החג, אבל היי- שלא תגידו שאין לכם רעיון מגניב לבוקר שלאחריו :)


אגב קינוחים לארוחת החג, את המתכון שלי לטארטלטים של שוקולד ורימונים כבר ראיתם? 
הוא התפרסם השבוע במסגרת פרוייקט שנקרא "ארוחת החג המושלמת", בו לקחו חלק 35 בלוגרים מתחומי האוכל, הפנאי, העיצוב והמשפחה. בנוסף לטיפים לעיצוב ורעיונות לטיולים, הבאנו לכם גם המון מתכונים שווים, שעיקרם מחולקים לשלוש ארוחות חג שלמות: החגיגית, החלבית והטבעונית. אני כבר שוטטתי והזלתי ריר (לא בטוחה שזה דבר נחמד לכתוב בבלוג שלי, אבל זה באמת מה שקרה), ואני מזמינה אתכם לבקר ולספר אילו מתכונים הכנתם.
משתתפים בפרויקט גם המתכונים ה"ותיקים" מהבלוג לטארט פירות יער ופיסטוק, ולמוס שוקולד עם קצפת קוקוס ושקדים מקורמלים.


אז איפה היינו?
אה, כן, שנה חדשה.

שנהיה לראש ולא לזנב.
שנסלח לעצמנו ולסובבים אותנו קצת יותר.
שנהיה סבלניים וסובלניים (שוב, גם כלפי עצמנו).
שנאכל המון דברים טעימים וגם...שנהיה בריאים.
שנצחק, שנשמח, שלא ניקח את עצמנו יותר מדיי ברצינות.
שנודה על מה שיש לנו ועל מה שאין לנו.
ושתהיה שנה טובה, מפתיעה, מיוחדת, מרגשת ונפלאה.



פנקייק תפוחים מקמח כוסמין עם תפוחים מקורמלים במייפל/ 6-8 פנקייקים בינוניים, מבוסס על המתכון הזה של אורלי פלאי-בורשטיין מ"אוכל טוב"

לפנקייקים:
2 ביצים
1 גביע יוגורט (150 גרם)
חצי כוס חלב (120 מ"ל), או חלב שקדי/סויה/קשיו לגרסה ללא חלב
כפית תמצית וניל אמיתית
100 גרם רסק תפוחים (קופסא קטנה. עדיף ללא תוספת סוכר)
2 כפות סוכר קוקוס (ניתן להמיר לסוכר חום, אך הוא פחות בריא)
210 גרם קמח כוסמין מלא
כפית וחצי א.אפייה
כפית קינמון טחון
2 כפות חמאה/ שמן קוקוס

לתפוחים מקורמלים:
2 תפוחים מסוג גולדן/דלישס/גרני (או כל סוג שאוהבים), קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
2 כפות מים
1/2 כפית תמצית וניל
סקוויז של לימון (בערך כפית מיץ)

להגשה (לא חייבים את כולם):
- תפוחים מקורמלים
- יוגורט טבעי
- סירופ מייפל 
- גרעיני רימון
- אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת התפוחים המקורמלים:
1. מניחים במחבת קטנה או סיר קטן את סירופ המייפל והמים ומחממים מעט על אש בינונית (זהירות, שלא יישרף) עד שהמייפל מעט משחים ומקבל ריח נעים. 
2. מוסיפים פנימה את התפוחים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עד להתרככותם. 
3. מוסיפים וניל ולימון. מערבבים עוד טיפה מעבירים לקערה קטנה. אפשר לכסות בכדי לשמור על החום. מומלץ למשור גם את מעט הרוטב שנוצר מהבישול, יחד עם התפוחים, כדי לשפוך על הפנקייק.

מכינים את הפנקייקים:
1. בקערה בינונית מערבבים את החומרים הרטובים: יוגורט, חלב, רסק תפוחים, וניל וסוכר קוקוס.
2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את קמח הכוסמין, אבקת האפייה והקינמון.
3. מנפים את תערובת הקמח אל קערת החומרים הרטובים ומערבבים במרית רק עד לאיחוד.
4. מחממים את החמאה/שמן הקוקוס מעט במחבת ושופכים פנימה לתערובת. מערבבים קלות.
5. מטגנים את הפנקייקס: בכל פעם מעבירים למחבת כשליש כוס בעזרת מצקת (או כוס...). מטגנים את הצד הראשון כדקה וחצי- שתיים עד שהוא מתמלא בועות ואז הופכים, מטגנים עוד חצי דקה-דקה. ניתן לשמן שוב במידת הצורך.
6. עורמים את הפנקייקים המוכנים בצלחת. ניתן לכסות כדי לשמור על החום.
7. מגישים עם התפוחים המקורמלים, יוגורט טבעי וחמצמץ, גרגירי רימון ואגוזים קצוצים. למי שאוהב מתוק יותר, ניתן גם להוסיף עוד מייפל.



הערות:
* ניתן להמיר את הסוכר לסוכר חום ואת הקמח לקמח מלא, באותן הכמויות.
** ניתן להקפיא את הפנקייקים לאחר הטיגון, ולחממם בטוסטר אובן/תנור זמן קצר כשרוצים.
** את התפוחים המקורמלים ניתן לשמור בקופס אטומה במקרר ולחמם מעט טרם ההגשה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה